Gör ditt livs resa!

Följ med oss på safari till
Masai Mara i Kenya
kombinerat med sol & bad
på exotiska Zanzibar

En resa för dig som vill uppleva både djuren, naturen och inte minst massajkulturen – och sedan få chansen att smälta intrycken och njuta av livet vid Indiska Oceanens kritvita stränder och blåturkos hav.

"En av de starkaste upplevelserna vi varit med om" är ett av de mail vi fått om resan och längst ner i texten finns fler omdömen från våra gäster.

Via Nairobi, Kenyas huvudstad, tar vi oss till naturreservatet Masai Mara som är en av jordens viltrikaste platser. Här landar vi på en grusbana mitt i det vilda och möts av våra bästa massajvänner som kör oss vidare i sina fyrhjulsdrivna safarijeepar. Tuffare bilar och bättre chaufförer och spårare finns inte!

Hjordar av elefanter, bufflar och giraffer drar sakta över savannen. På Mara-flodens stränder solar sig flodhästar och krokodiler. Och i skymningen möter vi med stor sannolikhet savannens jägare: lejon, hyenor och geparder. Har vi tur får vi se den utrotningshotade spetsnoshörningen och den skyggaste och kanske vackraste av dem alla; leoparden. Här stannar vi. Och tiden! Inga tröttande och tidskrävande resor mellan olika reservat utan maximal upplevelse från första stund till sista.Och vi har ett välfyllt och spännande
program även när vi inte är ute bland de vilda djuren.

Vi besöker våra massajvänner i deras traditionella massajby och får uppleva deras vardagsliv på riktigt. Vi åker till massajskolan och läkarstationen som vår fond Mama Zebra Memorial Fund finansierat. Det blir också tillfälle att göra smycken tillsammans med massajkvinnorna och gå på walkingsafari i lejonland med 3-4 massajmän som beskyddare.

Som bas för vårt äventyr bor vi som Karen Blixen på en komfortabel tältcamp, JK Mara Camp vid Molibern floden. Här lever vi med massajer dygnet runt och upplever djurlivet och människorna på det ultimata sättet. Tälten är generöst stora, ca 5x7 meter, med dubbelsäng, dusch och vattentoalett i varje tält.

När kvällen kommer samlas vi runt lägerelden för en sundowner och en vällagad middag under bar himmel omgivna av det vilda och vaktade av massajerna. Det är så Afrika ska upplevas!

Vi som följer med och guidar dig i Masai Mara är Linda Rasmussen som bott och arbetat i Tanzania under sju år samt naturfotografen, filmaren och författaren Sven Zetterlund som ägnat massor av tid bland vilda djur och massajer i över tjugor år. Det är en garanti för att du bland annat kommer massajfolket närmare in på livet än de flesta turister tillåts göra.

Vidare till exotiska Zanzibar

Efter äventyrsfyllda dagar i Masai Mara går flyget via Nairobi till exotiska Zanzibar.

På Zanzibar eller kryddön som den brukar kallas finns både tropisk grönska och kritvita stränder.

De första två nätterna bor du i öns huvudstad Stone Town som numera finns med på Unescos världsarvslista och där det finns mycket kultur att uppleva. Husen är byggda av korallsten, har ofta fantastiskt vackra dörrar och bildar en labyrint av trånga gränder med mängder av små spännande butiker. Missa inte nattmarknaden nere vid hamnen!
Du bor på Jafferji House,
se http://jafferjihouse.net/photolibrary.php

Resterande 5 dagar njuter du på öns östra sida där du bor på ljuvliga Sultan Sands,
se http://www.bluebayzanzibar.com/sultan-sands-island-resort/
Här kan du bara njuta livet och smälta alla intryck från Masai Mara. Du kan också göra spännande utflykter – besöka de unika röda colubusaporna, åka på en väldoftande kryddtur, segla, dyka, fiska eller simma med delfiner!

Masai Mara-Zanzibar, 14 dagar:
Resorna arrangeras i samarbete med African Tours & Safaris i Göteborg.
Avresa 15 oktober fullbokad
Avresa 27 december kr 38 985 kr
Avresa 5 januari 2014 prel pris 38 985 kr
Flygskatt ca 2 500 kr per pers tillkommer
För dagsprogram och ytterligare info gå in på
www.africantours.se/det-stora-aventyret

Reser du ensam försöker vi – om du vill – para ihop dig med annan singelresenär för att du ska slippa extrakostnader.

Grupperna kommer att bestå av 12-14 personer så är du intresserad av att följa med bör du anmäla dig så snart som möjligt. Du kan anmäla dig till oss eller direkt till resebyrån ovan.

Någon månad före avfärd bjuder vi in till en Afrikaafton i vårt Afrikahus där vi som ska uppleva det stora äventyret tillsammans träffas för att lära känna varann lite bättre och då vi kan räta ut alla frågetecken så att du är väl förberedd när vi ger oss av.

Har du frågor redan nu? Maila eller ring oss!
Karibu sana!

SoL - Sven och Linda
AFRIKAHUSET
0431 - 45 42 10
070 669 01 60
sol@afrikahuset.se

Mail från några av våra medresenärer:

Hej Linda och Sven!
Tack för en helt fantastisk resa. Vi har rest väldigt mycket men det här var en av de starkaste upplevelserna som vi varit med om.

Gunilla och Stefan

Hejsan!

Ni vet ju redan vad jag tycker. Helt Fantastiskt. Att få uppleva allt detta. Naturen, alla djur, MASSAJERNA, skolan, byarna mm.
Det bästa jag gjort. Vill bara dit igen. Sist men inte minst... Du och Linda.
Agneta

Tänk att få förmånen att åka till byarna och till skolan, alla dessa glada barn, få träffa kvinnorna, lära oss att göra massajarmband och laga afrikansk mat med kocken. Allt var perfekt ordnat, t.o.m. duschen. Har inte skrattat så mycket på länge tack vare er Linda och Sven och tack vare fantastiska medresenärer.Jag vill tacka er för ert engagemang, ni är unika. Tack för en oförglömlig resa.

Kram Görel

Jambo SoL !!

TACK för en helt OTROLIG resa som Ni fixat till vår FULLA BELÅTENHET!!

Monica och Stig

Detta var mitt livs resa!!!

Att få leva med massajerna så nära naturen och djuren på en jättefin camp var fantastiskt. Fått lära mig mycket om djur, natur och dessa underbara massajer. Vilken glädje! Andäktigt på savannen.
Lena och Bernt

Tack, det finns bara ett eller två ord för att beskriva veckan i Masai Mara - UNDERBART och OBESKRIVLIGT. Nu äntligen verkar det som om min själ är ikapp kroppen som varit här i över en vecka. Själen blev liksom kvar där nere. Jag längtar tillbaka, till människorna, djuren och naturen. Tycker vi hade det fint och mysigt på alla sätt. Förälskade mig i människorna och kulturen där och tänker ofta och mycket på dem.Tack i massor till både Linda och dig.

Kram Britt-Marie

Spännande, annorlunda, starkt, häftigt! Fantastiskt!

Barbro

Jambo !
Jag har samma känslor som efter mina förlossningar!
Man bara bubblar av glädje och vill berätta om och om igen för alla om sina upplevelser! Safarin blev verkligen lyckad!
Och att möta massajer var verkligen lika fantastiskt som mötena med de vilda djuren.
Kramar Sussi med familj

Jambo!
Resan var mycket över förväntan. Allt i Masai Mara var så trevligt och skojigt.Det var en bra mix av utflykter på savannen och andra upplevelser. Man berördes långt in i själen av både djuren och dessa underbara människor, som massajerna är. Det var en sensuell upplevelse, som gick djupt in i min kropp. Jag blev helt fylld av allt det som hände.Egentligen har jag inte ord, för att uttrycka allt så man förstår hur total den här resan till Masai Mara var.

Oleseri Marianne

Vi är helt tagna av denna resa. Allt blev så mycket bättre än vad vi hade väntat oss.Tack vare er har vi fått så mycket upplevelser både på savannen och allt omkring det vanliga livet som massajerna och folket i byn lever.Vi tycker att det är givande att se andra kulturer och att uppleva det så nära var helt fantastiskt.
Lena och Roger

PSS. Läs mer om Masai Mara, massajerna och det vilda Afrika under hemsidan för vår minnesfond www.mamazebra.com där du går in under rubriken Reportage.

Klicka här för att komma tillbaka till Afrikahusets hemsida.

Spännande möten på savannnen: