Simba är tillbaka!


Det är snart 25 år sedan som vår bok Simba, barnens bok om vilda djur i Afrika, kom ut för första gången. Den valdes då av Världsnaturfonden WWF till Årets Pandabok för barn och ungdom. Nu har tredje upplagan kommit ut. Den är till stor del förnyad men i grunden densamma – en spännande och lärorik safari med mål att sprida kunskap och engagemang kring vilda djur i Afrika, inte minst kring alla de arter som nu är så hotade. Kanske gör det boken än mer angelägen idag än för 25 år sedan.


Simba finns att köpa i bokhandeln men du kan också beställa den signerad från oss för 169 kr plus emballage och frakt. Sänd bara ett mail till sol@afrikahuset.se


Boken har format 23x27 cm, är på 102 sidor och kostar 169 kronor exkl emballage och porto. Längst ner på sidan står hur du beställer.


Här några av bokens uppslag:

… plus ytterligare 80 sidor!

NU I BOKHANDELN!

En nyutgåva av boken om våra vilda nordiska djur. Valdes av Världsnaturfonden WWF till Årets Pandabok för barn och ungdom. Utges på Speja förlag. Kan också köpas signerad från oss för 169 kr + porto.

En nyutgåva av boken om våra husdjur. Var huvudbok i Barnens Bokklubb. Utges på Speja förlag. Kan också köpas signerad från oss för 169 kr + porto.

I AFRIKAS GREPP

Det här är den fängslande berättelsen om ett svensk och ett danskt äkta par som båda bestämmer sig för att infria sina drömmar. Likheterna i deras liv kommer att bli många. Båda paren träffas i tonåren och får tre barn. De reser ut i världen för att möta andra kulturer. Östafrika blir så småningom deras andra hem. De lever i långa lyckliga äktenskap. 


Så drabbas de av tragiska olyckor – nästan samtidigt och inte långt ifrån varandra. Lindas man Paul omkommer i en bilolycka när han är på väg från jobbet i Dar es Saalam i Tanzania. Knappt två månader senare omkommer Svens fru Ingegerd i en osannolik olycka vid Mount Kenyas fot. Märkliga omständigheter för de två familjerna samman. Men det är inte bara sorgen som förenar. Det är också kärleken till Afrika och dess stolta nomadfolk massajerna.


Boken har format 18x25 cm, är på 224 sidor, kostar 150 kronor exkl emballage och porto. Längst ner på sidan står hur du beställer.

NÄR AFRIKA KOM TILL BYN

Boken tar dig med på en spännande och inspirerande rundvandring i det som tidigare var vårt hem där du möter ting och saker från ett tiotal afrikanska länder och en trädgård med många speciella platser. Du får recept på afrikansk mat, du får uppleva det vilda Afrika i bild och berättelser för att avslutningsvis göra ett besök på de olika skolor för massajbarnen som vår minnesfond Mama Zebra Memorial Fund har finansierat. 


Varmt välkommen att ta ett steg närmare Afrika!

Boken har format 24x32 cm, är på 180 sidor och kostar bara 195 kronor exkl emballage och porto. Längst ner berättar vi hur du beställer den.


Här följer ett axplock av bokens uppslag:

… plus ytterligare 150 sidor!


Så här beställer du:

• Skicka ett mail till sol@afrikahuset.se med uppgift om vilken/vilka böcker du vill ha. 

• Skriv också namn, adress och telefonnummer! 

• Inom några dagar kommer varorna med posten. 

• Du betalar inom en vecka till swishnummer 1234 688 628 eller till bankgiro 284-5683. Mottagare är Zetterlund & Co/Afrikahuset.

• Emballage och porto tillkommer.
Alla bilder och texter © Sven Zetterlund