Gör ditt livs resa! 

Följ med oss på safari till Masai Mara i Kenya. 

Avsluta med sol och bad på Zanzibar.

En resa för dig som vill uppleva både djuren, naturen och inte minst massajkulturen – och sedan att få chansen att smälta intrycken och njuta av livet vid Indiska Oceanens kritvita stränder och blåturkos hav. 

     "En av de starkaste upplevelserna vi varit med om" är ett av de mail vi fått om resan. Längst ner på sidan finns fler omdömen från gäster.   

     Det är en resa som är till 100% klimatkompenserad av vår samar-betspartner African Tours & Safari. Via Nairobi, Kenyas huvudstad, tar vi oss till naturreservatet Masai Mara som är en av jordens viltrikaste platser. Här landar vi på en grusbana mitt i det vilda och möts av våra bästa massajvänner som kör oss vidare i sina fyrhjulsdrivna safarijeepar. Tuffare bilar och bättre chaufförer och spårare finns inte!

HÄR STANNAR VI OCH TIDEN!


Hjordar av elefanter, bufflar och giraffer drar sakta över savannen. På Maraflodens stränder solar sig flodhästar och krokodiler. Och i skym-ningen möter vi med stor sannolikhet savannens jägare: lejon, hyenor och geparder. Har vi tur får vi se den utrotningshotade spetsnoshörningen och den skyggaste och kanske vackraste av dem alla; leoparden. Här stannar vi. Och tiden! Inga tröttande och tidskrävande resor mellan olika reservat utan maximal upplevelse från första stund till sista. Vi har ett välfyllt och spännande program även när vi inte är ute bland djuren.


MÖT MASSAJKULTUREN PÅ RIKTIGT


Vi besöker våra massajvänner i deras traditionella massajby och får uppleva deras vardagsliv på riktigt. Vi åker till massajskolan och läkarstationen som vår fond Mama Zebra Memorial Fund finansierat. Det blir också tillfälle att göra smycken tillsammans med massajkvinnorna och gå på walkingsafari i lejonland med 3-4 massajmän som beskyddare.
LÄCKERT CAMPLIV


Som bas för vårt äventyr bor vi som Karen Blixen på en komfortabel tältcamp, Oloshaiki vid Talekflodens strand. Här lever vi med massajer dygnet runt och upplever djurlivet och människorna på det ultimata sättet. Tälten är generöst stora, ca 5x7 meter, med dubbelsäng, dusch och vattentoalett. När kvällen kommer samlas vi runt lägerelden för en sundowner och en vällagad middag under bar himmel omgivna av det vilda och vaktade av massajerna. Det är så Afrika ska upplevas!


ERFARNA GUIDER


Vi som följer med och guidar dig i Masai Mara är Linda Rasmussen som bott och arbetat i Tanzania under sju år samt naturfotografen, filmaren och författaren Sven Zetterlund som under 20 år ägnat massor av tid bland vilda djur och massajer. Det är en garanti för att du bl.a. kommer massajfolket närmare in på livet än de flesta turister tillåts göra.


KOMMANDE RESOR:


Vi reser nästa gång den 18 februari och därefter 30 september 2023. 

Boka in dig hos vår samarbetspartner African Tours & Safaris under följande adress: https://www.africantours.se/det-stora-aventyret


INFORMATIONSTRÄFF


Någon månad före avfärd bjuder vi in till en afton där vi som ska uppleva Det stora äventyret tillsammans träffas för att lära känna varann lite bättre och då vi kan räta ut eventuella frågetecken så att du är väl förberedd när vi ger oss av.


Karibu sana - varmt välkommen!

SoL - Sven och Linda
AFRIKAHUSET
070 669 01 60 (Sven)

073 838 11 00 (Linda)
sol@afrikahuset.se


Mail från några av våra medresenärer:


Ett kärleksfullt tack för en fantastisk resa. Bättre guider än dom två solarna som ni är finns inte. Vi är så jättenöjda med allt vi fått vara med om. Det som mest kommer att saknas är ni två, massajerna som vi blev så förstjusta i, djuren och vidderna.

Anneli


Hej Linda och Sven!
Tack för en helt fantastisk resa. Vi har rest väldigt mycket men det här var en av de starkaste upplevelserna som vi varit med om.
Gunilla och Stefan


Hejsan!

Ni vet ju redan vad jag tycker. Helt Fantastiskt. Att få uppleva allt detta. Naturen, alla djur, MASSAJERNA, skolan, byarna mm. Det bästa jag gjort. Vill bara dit igen. Sist men inte minst... Du och Linda. 

Agneta


Tänk att få förmånen att åka till byarna och till skolan, alla dessa glada barn, få träffa kvinnorna, lära oss att göra massajarmband och laga afrikansk mat med kocken. Allt var perfekt ordnat, t.o.m. duschen. Har inte skrattat så mycket på länge tack vare er Linda och Sven och tack vare fantastiska medresenärer.Jag vill tacka er för ert
engagemang, ni är unika. Tack för en oförglömlig resa.

Kram Görel


Jambo SoL !!

TACK för en helt OTROLIG resa som Ni fixat till vår FULLA BELÅTENHET!!

Monica och Stig

Detta var mitt livs resa!!!

Att få leva med massajerna så nära naturen och djuren på en jättefin camp var fantastiskt. Fått lära mig mycket om djur, natur och dessa underbara massajer. Vilken glädje! Andäktigt på savannen.

Lena och Bernt


Tack, det finns bara ett eller två ord för att beskriva veckan i Masai Mara - UNDERBART och OBESKRIVLIGT. Nu äntligen verkar det som om min själ är ikapp kroppen som varit här i över en vecka. Själen blev liksom kvar där nere. Jag längtar tillbaka, till människorna, djuren och naturen. Tycker vi hade det fint och mysigt på alla sätt. Förälskade mig i människorna och kulturen där och tänker ofta och mycket på dem.Tack i massor till både Linda och dig.

Kram Britt-Marie


Spännande, annorlunda, starkt, häftigt! Fantastiskt!

Barbro


Jambo !

Jag har samma känslor som efter mina förlossningar! Man bara bubblar av glädje och vill berätta om och om igen för alla om sina upplevelser! Safarin blev verkligen 

lyckad! Och att möta massajer var lika fantastiskt som mötena med de vilda djuren. 

Kramar Sussi med familj


Jambo!

Resan var mycket över förväntan. Allt i Masai Mara var så trevligt och skojigt. Det var en bra mix av utflykter på savannen och andra upplevelser. Man berördes långt in i själen av både djuren och dessa underbara människor, som massajerna är. Det var en sensuell upplevelse, som gick djupt in i min kropp. Jag blev helt fylld av allt det 

som hände. Egentligen har jag inte ord, för att uttrycka allt så man förstår hur total den här resan till Masai Mara var.

Oleseri Marianne

Vi är helt tagna av denna resa. Allt blev så mycket bättre än vad vi hade väntat oss.Tack vare er har vi fått så mycket upplevelser både på savannen och allt omkring det vanliga livet som massajerna och folket i byn lever. Vi tycker att det är givande att se andra kulturer och att uppleva det så nära var helt fantastiskt.
Lena och Roger


PSS. Läs mer om Masai Mara, massajerna och det vilda Afrika under hemsidan för vår minnesfond www.mamazebra.com där du går in under rubriken Reportage.


EXOTISKA ZANZIBAR


Efter upplevelserika dagar i Masai Mara fortsätter vi till exotiska Zanzibar i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust där vi bor på läckra Sunshine Hotel. Vi njuter livet och smälter alla intryck från massajland. 

     På Zanzibar eller kryddön som den brukar kallas finns både tropisk grönska och kritvita stränder. Här njuter ni livet och smälter alla intryck från Masai Mara och kan också göra flera spännande utflykter: Besöka de unika röda colubusaporna, segla, dyka, snorkla, fiska eller simma med delfiner! En väldoftande och intressant tur till en kryddplantage ingår liksom en stadsrundtur under de två sista nätterna i öns huvudstad Stone Town där vi bor på ett spännande hotell mitt i händelsernas centrum, Tembo House. Stadsrundtur och kryddtur ingår. 

     Stone Town finns numera med på Unescos världsarvslista. Där finns massor av kultur att uppleva. Husen är byggda av korallsten, har ofta fantastiskt vackra dörrar och bildar en labyrint av trånga gränder med mängder av butiker. Missa inte nattmarknaden nere vid hamnen! Eller ta en tur till Prison Island och möt jättesköldpaddor. Ni återvänder hem till Sverige med en ny förälskelse som stavas 

A-F-R-I-K-A!Alla bilder och texter © Sven Zetterlund