Följ med på en osannolik resa genom livet!


I ord och med egna bilder och filmer blandar vi äventyr, kärlek, sorg och lycka med det fascinerande massajfolket och Afrikas vilda djurliv. Föredraget är kostnadsfritt men vi hoppas att ni istället vill bidra med en donation till vår minnesfond till förmån för barnen i massajland. För bokning av vårt föredrag I AFRIKAS GREPP. Se nedan!


• Vi berättar inledningsvis om våra märkliga livsöden – vi förlorar båda våra livskamrater nästan samtidigt i tragiska olyckor i Östafrika. Bara några månader senare möts vi på ett mycket märkligt nästan förutbestämt sätt och bestämmer oss för att fortsätta våra liv tillsammans. Redan efter två veckor reser vi till Afrika …

• Vi möter massajfolket i Masai Mara, Kenya som viger oss på traditionellt vis utan att vi ens är tillfrågade och efter att vi har känt varandra i två veckor.


• Vi berättar om vår minnesfond, Mama Zebra Memorial Fund, för våra bortgågna makar, en fond med målet att ge fler massajbarn möjlighet till utbildning och bra hälsovård. På tjugo år har vi samlat in 10 miljoner kr och byggt två grundskolor, två gymnasium, en läkarstation, två vattenbrunnar och mycket mer för ca 4500 massajbarn.


• Vi möter massajfolket i vardagslivet och gör en äventyrsfylld resa till en massajstam som mycket sällan träffar vita människor. Vi möts av närmare 1000 festklädda massajer och får också möta massajernas högste ledare Laibon.

• Vi berättar om fem massajers besök hos oss här i Sverige då vi bland annat hälsade på hos vårt eget nomadfolk samerna i Ritsem fjällen.


• Vi berättar kort om våra guidade safaris till Afrika och ger oss ut på savannen för att möta lejon, elefanter, giraffer och mycket mer.


• Vi berättar kort om den spelfilm om våra livsöden som just nu är under produktion i Hollywood.


• Avslutningsvis upplever vi ett av naturens största skådespel – när "the big migration", de enorma hjordarna av gnuer och zebror, passerar Mara River på sin årliga vandring mellan Masai Mara och Serengeti.

Föredraget, som alltså är kostnadsfritt, varar ca en timme och vi har med oss det mesta av nödvändig utrustning. Det enda som krävs är en lokal som går att mörklägga, mikrofoner vid behov och eventuellt en stor filmduk/en stor-TV på plats.

Vi kan även förse er med en affisch för egen utprintning. 


För bokning

 

Kontakta oss via e-post eller telefon.
Mail: sol@afrikahuset.se
Mobil: 070 - 669 01 60 eller 073 -838 11 00.


Donation till fonden


Vill ni ge en donation till vår minnesfond, Mama Zebra Memorial Fund där varje krona går till våra projekt för barnen i massajland, gör ni det enklast via bankgiro 5444-9327 eller swish 1234965778. Mer information finns på fondens hemsida www.mamazebra.com 


Om oss:

 
Linda kommer från Danmark, är designer och äventyrare och har bott och arbetat på många platser runt om i världen, bland annat sju år i Tanzania. Sven är naturfotograf, filmare och författare. Han har ägnat de senaste 30 åren åt att bland annat producera böcker och filmer om Afrikas vilda djurliv och massajfolket.


Tidigare föredrag:


Några av de platser där vi tidigare hållit föredrag: Bokmässan Göteborg, bokmässan Örebro, kulturhuset och Länsförsäkringar i Stockholm, Malmö, Ängelholm, Munka Ljungby, Landskrona, Helsingborg, Trelleborg, Flyinge, Halmstad, Laholm, Varberg, Borås m.fl. platser.

Till startsidan

Alla bilder och texter © Sven Zetterlund

En del av CultureZone Ängelholm

www.CultureZone.se