HOPE – om tron på en framtid

för Afrika och för vår planet.


Följ med på en osannolik resa genom livet. I ord, bild och film blandar vi äventyr, kärlek, sorg och lycka med Afrikas vilda djurliv, det fascinerande massajfolket och världskända forskare på det afrikanska djurlivet, bland andra ikonen och schimpansforskaren doktor Jane Goodall.


Föredragets innehåll – allt är varvat med egna bilder och filmer:


Del 1


• Vi berättar inledningsvis om våra märkliga livsöden – vi förlorar båda våra livskamrater nästan samtidigt i tragiska olyckor i Östafrika. Bara några månader senare möts vi på ett mycket märkligt nästan förut-bestämt sätt och bestämmer oss för att fortsätta våra liv tillsammans. Redan efter två veckor reser vi till Afrika ...

• Massajfolket i Masai Mara, Kenya viger oss på traditionellt vis utan att vi ens är tillfrågade och efter att vi har känt varandra i två veckor.


• Vi berättar om vår minnesfond för våra bortgågna makar, en fond med målet att ge fler massajbarn möjlighet till utbildning och bra hälsovård. På sjutton år har vi samlat in 10 miljoner kr och byggt två grundskolor, ett gymnasium, en läkarstation, vattenbrunnar och mycket mer för tusentals massajbarn.


• I bild och film möter vi det fascinerande massajfolket och gör en äventyrsfylld resa till en massajstam som mycket sällan träffar vita människor. Vi möts av närmare 1000 festklädda massajkrigare och får också möta massajernas högste ledare Laibon som välsignar oss.


• Vi berättar om fem massajers besök hos oss i Sverige då de bland annat fick möta vårt eget nomadfolk, samerna i Ritsem fjällen.


Del 2


• Vi berättar om hoten mot Afrikas vilda djurliv och om framgångsrika projekt att för rädda elefanter, geparder, lejon, schimpanser och andra vilda arter för kommande generationer.


• Vi möter några av världens ledande forskare på Afrikas vilda djur, som lepardforskaren dr. Laurie Marker, elefantforskaren dr. Joyce Poole samt ikonen och schimpansforskaren dr. Jane Goodall.


• I film upplever vi ett av naturens största skådespel – när "the big migration", de enorma hjordarna av gnuer och zebror, passerar Mara River på sin årliga vandring mellan Masai Mara och Serengeti.

Föredraget varar en dryg timme och vi har med oss all nödvändig utrustning. Det enda som krävs är en lokal som går att mörklägga och gärna en stor filmduk på plats.

För bokning

 

Kontakta oss via e-post eller telefon.
Mail: sol@afrikahuset.se
Mobil: 070 - 669 01 60 eller 073 -838 11 00.


Om oss:

 
Linda kommer från Danmark, är designer och äventyrare och har bott och arbetat på många platser runt om i världen, bland annat sju år i Tanzania. Sven är naturfotograf, filmare och författare, har producerat flera prisbelönta böcker för barn och ungdom om djur och natur i Sverige och Afrika, och har fotograferat och filmat Afrikas vilda djurliv och massajfolket under 25 år.


Tidigare föredrag:


Några av de platser där vi tidigare hållit föredrag: Bokmässan Göteborg, bokmässan Örebro, kulturhuset och Länsförsäkringar i Stockholm, Malmö, Ängelholm, Munka Ljungby, Landskrona, Trelleborg, Flyinge, Halmstad, Laholm, Varberg, Borås m.fl.

Till startsidan

Alla bilder och texter © Sven Zetterlund